- 1 kg loupané vepřové plece
250 g uzené slaniny
400 g cibule
2 paličky česneku
1 l černého piva
2 l vývaru
250 g – 350 g tmavého chleba
tymián
sůl
pepř
Na rozehřáté slanině orestujeme do zlatova cibuli a plátky česneku. Přidáme maso nakrájené na kostky, a až se zatáhne, opepříme ho, osolíme, přidáme tymián, pivo a vývar, a pod pokličkou maso podusíme do měkka. Na závěr zahustíme nadrobno nakrájeným tmavým chlebem, ještě asi 15 minut provaříme a je-li třeba, dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/442-veprova-plec-na-pivu-a-tymianu/
Poslední tip, trik či komentář