reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová plec na smetaně, domácí houskový knedlík

Suroviny

  • vajíčko 2 ks
  • velká cibule 1 ks
  • vepřová plec 103 jg
  • smetana 2 ks
  • rajský protlak 1 ks
  • hladká mouka 2 lžíce
  • mléko trochu
  • šunka 100 g
  • zelený hrášek
  • sterilovaná okurka 2-3 ks
  • mrkev 1 ks
  • máslo kousek
  • pepř

Houskový knedlík

  • hrubá mouka 1 kg
  • rohlík 3 ks
  • droždí 1 kostka
  • mléko trochu
  • sůl špetka
  • cukr špetka

Maso necháme zatáhnout ze všech stran na pánvi, poté ho vyndáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rajský protlak, necháme provařit. Po chvíli vrátíme maso zpět a vaříme v tlakovém hrnci dvě hodiny. Po uvaření scedíme, uděláme zásmažku, přidáme dvě smetany, dle potřeby můžeme zředit trochou mléka, zahustíme hladkou moukou. Smícháme se šťávou z hrnce, do vzniklé omáčky přidáme nadrobno nakrájenou šunku, zelený hrášek, najemno nastrouhané kyselé okurky a mrkev, nakonec přidáme na zjemnění kousek másla.
Houskový knedlík: Z droždí, trochu mléka, trochu vody, špetky soli a cukru si připravíme kvásek. Hrubou mouku dáme do misky, přidáme dvě vajíčka, trochu vody a kvásek, zaděláme těsto, osolíme až nakonec. Přidáme na kostky nakrájené rohlíky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Po vykynutí vypracujeme šišky, necháme chvílí kynout, až poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po uvaření propícháme špejli, aby odešla přebytečná pára a potřeme tukem.

Zdroj: Vepřová plec na smetaně, domácí houskový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-plec-na-smetane-domaci-houskovy-knedlik  [On-line 29.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.