Suroviny
- vepřový bůček 1,5 kg
- kyselé okurky 5 ks
- tvrdý sýr 10 plátků
- vejce 3 ks
- anglická slanina 100 g
- čabajka 1 ks
- grilovací koření
- brambory 500 g
- malá cibule 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
Vepřový bůček si naporcujeme, naklepeme a uděláme z něho velký plát, který osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření. Poté si z vajec uděláme omeletu, kterou položíme na plát masa. Na omeletu postupně pokládáme slaninu a sýr. Do středu dáme okurku a klobásu. Zamotáme jako rolku a stáhneme motouzem. Pečeme v troubě asi hodinu. 2. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme do osolené vody.
Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka. Brambory pak scedíme, rozšťoucháme a přidáme k nim opraženou cibulku.
Zdroj: Vepřová roláda se šťouchanými brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-rolada-se-stouchanymi-brambory [On-line 02.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář