reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová šunka se salátem z čekanky a jablek

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 20 g soli
  • 1 snítka tymiánu
  • 100 ml vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce medu

Maso nakrájíme přibližně na dvoucentimetrové kousky, které dáme do misky. Přidáme lístečky tymiánu, cukr, pepř a sůl. Prohněteme, přidáme med a znovu prohněte. Necháme odpočnout 24 hodin v uzavřené nádobě v lednici. Poté maso dáme do „šunkovaru“ a vaříme přibližně 2 hodiny při 80 stupních. Necháme vychladnout.

Salát z čekanky a jablek
Ingredience

  • 400 g domácí šunky
  • 1 ks čekanky bílé
  • 1 ks čekanky červené
  • Zelené jablko granny smith
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 snítka listové petržele
  • 1 citron
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • Sůl
  • Pepř

Čekanku natrháme, jablko nakrájíme na nudličky a v míse smícháme. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a lístečky petržele, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Nakonec přidáme smetanu a promícháme.

Zdroj: Vepřová šunka se salátem z čekanky a jablek; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2179-veprova-sunka-se-salatem-z-cekanky-a-jablek/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.