Suroviny:
- 2 kg vepřových žeber
- cibule
- 3 stroužky česneku
- lžíce rajčatového protlaku
- lžíce třtinového cukru
- worcester
- červený vinný ocet
- rostlinný olej
- sůl, pepř
Vepřový bok nakrájíme podél kostí na jednotlivé porce. Žebra dáme do misky, z obou stran je osolíme a opepříme. Nakrájíme půlku cibule na měsíčky, nasekáme 3 stroužky česneku a orestujeme na oleji. Přidáme lžíci rajčatového protlaku, lžíci třtinového cukru, kapku worcestru a červený vinný ocet. Necháme provařit a ještě teplou směsí zalijeme žebra. Necháme marinovat asi tak hodinku.
Po uplynulé době dáme žebra i s marinádou do trouby na 150 °C asi hodinku péct.
Zdroj: Vepřová žebírka v texaském stylu; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-recepty-ze-3-dilu [On-line 05.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář