reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

VEPŘOVÉ LEDVINKY NA MADEIŘE

Suroviny:

  • vepřové ledvinky
  • cibule
  • mrkev, celer, petržel
  • vývar
  • rajský protlak
  • cukr, sůl
  • červené víno – Madeira
  • pomeranč, citron – kůra
  • švestková povidla
  • skořice, badián, hřebíček
  • chřest
  • pomerančový džus

Na oleji orestujeme mrkev, celer, petržel, koření, cibuli, protlak, cukr, kůru z citrusů, povidla, zalijeme vývarem, osolíme a provaříme 15-20 minut.
V cukrovo-pomerančové šťávě povaříme chřest. Do hrnce přidáme opracované kousky ledvinek, opepříme, osolíme.
Na pánvi opečeme vyčištěnou, osolenou, přepůlenou ledvinku z obou stran. Podáváme směs ledvinek s omáčkou, chřestem a půlkou narychlo opečené ledvinky.

Zdroj: VEPŘOVÉ LEDVINKY NA MADEIŘE; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 01.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.