Suroviny:
- vepřové ledvinky
- cibule
- mrkev, celer, petržel
- vývar
- rajský protlak
- cukr, sůl
- červené víno – Madeira
- pomeranč, citron – kůra
- švestková povidla
- skořice, badián, hřebíček
- chřest
- pomerančový džus
Na oleji orestujeme mrkev, celer, petržel, koření, cibuli, protlak, cukr, kůru z citrusů, povidla, zalijeme vývarem, osolíme a provaříme 15-20 minut.
V cukrovo-pomerančové šťávě povaříme chřest. Do hrnce přidáme opracované kousky ledvinek, opepříme, osolíme.
Na pánvi opečeme vyčištěnou, osolenou, přepůlenou ledvinku z obou stran. Podáváme směs ledvinek s omáčkou, chřestem a půlkou narychlo opečené ledvinky.
Zdroj: VEPŘOVÉ LEDVINKY NA MADEIŘE; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 01.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář