reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové na rebarboře

  • sůl 1 lžička
  • olivový olej 5 lžic
  • česnek 2 stroužky
  • pepř černý mletý
  • parmská šunka 10 plátků
  • práškový cukr 1 lžička
  • vepřová panenka 2 kusy
  • rýže 1/2 kg
  • čerstvá šalvěj 1 hrst
  • stvoly mladé rebarbory 10 kusů
  • špenátové lístky 1 šálek

Ve hmoždíři rozdrtíme šalvěj, přidáme česnek a dále mačkáme paličkou. Přidáme pět lžic olivového oleje a promícháme. Směsí potřeme omytou a na povrchu trochu nařezanou panenku. Směs do zářezů vtlačíme. Necháme alespoň hodinu v lednici marinovat. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů. Panenku lehce osolíme, opepříme a omotáme plátky šunky. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky asi 3 až 4 cm dlouhé. Vložíme je do pekáče a panenku na ně. Zbytkem marinády polijeme maso. Vezmeme pečicí papír, zmuchláme ho a namočíme. Papírem přikryjeme maso a přitlačíme ho kolem stěn pekáče. Pečeme 15 minut, poté papír odstraníme a pečeme dalších 15 minut.

Mezitím uvaříme ve slané vodě rýži. Vyjmeme maso z pekáče, rebarboru vidličkou rozmačkáme a přidáme práškový cukr, aby byla omáčka sladká. Vsypeme nasekané lístky špenátu a zamícháme. Maso nakrájíme a naklademe na omáčku na talíři. Poté doplníme přílohu a ozdobíme nasekaným špenátem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-na-rebarborec [On-line 13.10.20110]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.