Ingredience
- na roládky:
- vepřové panenky 600 g
- švestky 200 g
- šťáva z červené řepy 0.5 l
- šťáva z jablek 0.5 l
- sůl, pepř 1 dávka
- na brambory:
- větší brambory 10 kusů
- balkánský sýr 1 balení
- jarní cibulka 1 svazek
- sůl 1 dávka
Nakrájíme si panenku na plátky. Naklepeme si ji pouze prsty, aby se nerozpadla. Posypeme solí a pepřem. Naplníme dvěma suchými švestkami. Zabalíme a párátky spíchneme k sobě. Poté si uděláme šťávu z řepy, kterou smícháme s jablečnou šťávou. Poté orestujeme roládky na pánvi, vložíme je do pekáče, podlijeme vytvořenou šťávou a dáme na 20 minut do trouby.
Brambory omyjeme, nakrájíme na plátky, osmažíme na pánvičce. Pak je na talíři osolíme a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a balkánským sýrem.
Zdroj: Vepřové roládky se švestkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-roladky-se-svestkami [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář