- vepřová panenka
anglická slanina
sušené švestky
parmazán
sůl
pepř
párátka či napichovátka
na placičky:
- strouhaný parmazán
Panenku prokrojíme tak, aby vznikl tenký plát. Ten naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na potravinářskou fólii, kterou jsme předtím hustě pokladli plátky slaniny. Na okraj panenky vyskládáme dvě řady sušených švestek a vše sbalíme do pevné rolády, kterou utáhneme pomocí fólie. Roládu necháme v lednici aspoň hodinu ztuhnout a potom ji i s fólií nakrájíme ostrým nožem na plátky. Teprve potom fólii stáhneme. Vzniklé spirálky napíchneme na párátka či bambusová napichovátka a zapečeme asi pět minut na grilu při 200°C. Podáváme spolu s parmazánovými placičkami, jejichž příprava je opravdu jednoduchá. Stačí dát do trouby na 180°C plech s pečicím papírem, na který jsme nasypali do tvaru placiček v tenké vrstvě strouhaný parmazán, a do pěti minut jsou zlatavé placičky hotové.
A jeden dobrý tip na závěr: pokud spirálky napícháte do půlky zelí či ledového salátu, ozdobíte placičkami a svou oblíbenou bylinkou, bude výsledek skutečně dokonalý!
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/329-veprove-spiralky-se-svestkami-a-syrem/
Poslední tip, trik či komentář