reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové výpečky, zelí a domácí houskový knedlík

Suroviny

  • vepřové plecko 500 g
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • cibule 2 ks
  • česnek 4 ks
  • vývar

zelí

  • kysané zelí 2 sáčky
  • cukr 2 lžíce
  • vařená brambora 1 ks

Maso opláchneme a nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme česnek, kusy cibule, podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme na 200 stupňů přibližně hodinu a půl.
Zelí: Do hrnce dáme zelí, zalijeme vodou, ochutíme vegetou, solí a kmínem a necháme vařit a pod pokličkou dusit. Hotové zelí zahustíme vařenou bramborou, kterou nastrouháme najemno, dle libosti můžeme dochutit cukrem.
Domácí knedlík: Do mísy dáme mouku, špetku soli, špetku cukru, droždí, vejce, přidáme vlažnou vodu, vše řádně promícháme a necháme vykynout. Po vykynutí tvoříme šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě.

Zdroj: Vepřové výpečky, zelí a domácí houskový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-vypecky-zeli-domaci-houskovy-knedlik  [On-line 18.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.