Suroviny
Odpalované těsto:
- máslo 1 ks
- hladká mouka 1,5 hrnku
- vejce 8 ks
- voda 3 hrnky
- sůl 1 špetka
Karamelový krém:
- mléko 3 hrnky
- karamelový pudink 2 ks
- máslo 1 ks
- curk moučka 2 lžíce
Krém:
- šlehačka 30% 200 g
- ztužovač 1 ks
Poleva:
- cukr krystal 1 hrnke
- 33% šlehačka 200 g
Těsto: uděláme si klasickým způsobem odpalované těsto a necháme je vychladnout.
Do vychlazeného těsta přidáváme jedno po druhém vejce a šleháme. Těsto rozdělíme na dva plechy a pečeme asi 40 minut.
Mezitím si připravíme karamelový pudink. Necháme vychladnout, potom vyšleháme spolu s máslem.
Jeden díl upečeného a vychlazeného těsta si položíme na velký tác a dáme na ní karamelový krém. Vyšlehanou šlehačku dáme navrch na pudink a přikryjeme druhým dílem těsta.
Připravíme si polevu. Zkaramelizujeme si cukr a vlijeme do toho šlehačku. Mícháme asi pět minut. Horkou polevu nalijeme na větrník a moučník vychladíme.
Zdroj: Větrník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vetrnik [On-line 04.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář