reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Větrník

Suroviny
Odpalované těsto:

  • máslo 1 ks
  • hladká mouka 1,5 hrnku
  • vejce 8 ks
  • voda 3 hrnky
  • sůl 1 špetka

Karamelový krém:

  • mléko 3 hrnky
  • karamelový pudink 2 ks
  • máslo 1 ks
  • curk moučka 2 lžíce

Krém:

  • šlehačka 30% 200 g
  • ztužovač 1 ks

Poleva:

  • cukr krystal 1 hrnke
  • 33% šlehačka 200 g

 

Těsto: uděláme si klasickým způsobem odpalované těsto a necháme je vychladnout.

Do vychlazeného těsta přidáváme jedno po druhém vejce a šleháme. Těsto rozdělíme na dva plechy a pečeme asi 40 minut.

Mezitím si připravíme karamelový pudink. Necháme vychladnout, potom vyšleháme spolu s máslem.

Jeden díl upečeného a vychlazeného těsta si položíme na velký tác a dáme na ní karamelový krém. Vyšlehanou šlehačku dáme navrch na pudink a přikryjeme druhým dílem těsta.

Připravíme si polevu. Zkaramelizujeme si cukr a vlijeme do toho šlehačku. Mícháme asi pět minut. Horkou polevu nalijeme na větrník a moučník vychladíme.

Zdroj: Větrník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vetrnik  [On-line 04.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.