- vepřové maso 250 g
- větší kedlubna 1 kus
- mrkve 2 kusy
- velká cibule 1 kus
- bambusové výhonky 80 g
- klíčky mango 80 g
- vejce 2 kusy
- houby jidášovo ucho 70 g
- rýžové nudle 100 g
- špetka chilli 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- placky z rýžového papíru 10 kusů
- pivo na namáčení 1 láhev
Všechny ingredience nakrájíme na co nejjemnější kousky do mísy. Přidáme dvě vejce a dochutíme solí, pepřem a chilli (podle chuti). Rýžové placky si namočíme asi na minutu do piva v mělkém talíři. Navlhčíme si ruce a nabereme směs na rýžovou placku. Přehneme ze dvou stran a zavineme do závitku. Osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Servírujeme s ledovým salátem a chilli omáčkou.
Zdroj: Vietnamské závitky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vietnamske-zavitky [On-line 29.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář