Suroviny
- hovězí roštěnec 1 kg
- cibule 2 ks
- sůl
- pepř
- olej a máslo na smažení
- kečup 3 lžíce
- červené víno 1, 5 sklenky
- worcesterová omáčka
- brambory 1 kg
- cibulka 1 ks
- slanina 50 g
Roštěnky rozklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočinout, poté je zprudka osmahneme na pánvi na směsi oleje a másla a dáme stranou. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, worcestrovou omáčku, kečup a víno, rozmícháme a vrátíme roštěnky. Dusíme (pečeme) dle potřeby do změknutí, nakonec doděláme a dochutíme omáčku.
Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory. Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, kam přidáme kmín, po scezení rozmačkáme a přidáme osmaženou cibulku a slaninu.
Zdroj: Vinařská roštěná se šťouchaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vinarska-rostena-se-stouchanym-bramborem [On-line 20.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář