reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vinařská roštěná se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • hovězí roštěnec 1 kg
  • cibule 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • olej a máslo na smažení
  • kečup 3 lžíce
  • červené víno 1, 5 sklenky
  • worcesterová omáčka
  • brambory 1 kg
  • cibulka 1 ks
  • slanina 50 g

Roštěnky rozklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočinout, poté je zprudka osmahneme na pánvi na směsi oleje a másla a dáme stranou. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, worcestrovou omáčku, kečup a víno, rozmícháme a vrátíme roštěnky. Dusíme (pečeme) dle potřeby do změknutí, nakonec doděláme a dochutíme omáčku.

Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory. Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, kam přidáme kmín, po scezení rozmačkáme a přidáme osmaženou cibulku a slaninu.

Zdroj: Vinařská roštěná se šťouchaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vinarska-rostena-se-stouchanym-bramborem  [On-line 20.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.