reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

Suroviny

  • hovězí krk 300 g
  • cibule 2 ks
  • mrkev 2 ks
  • celer 1/4 ks
  • nové koření 5 kuliček
  • černý pepř 10 kuliček
  • kmín 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • kuřecí játra 200 g
  • strouhanka
  • vejce 1 ks
  • polohrubá mouka dle potřeby
  • pepř

Maso, koření a poté i zeleninu s jednou neoloupanou cibulí dáme vařit na 2-3 hodiny na mírný oheň.

Během varu si pomeleme kuřecí játra, oloupanou cibuli, ochutíme solí a pepřem a dle hustoty přidáme strouhanku, vyválíme knedlíčky, které poté zavaříme do polévky.

Domácí nudle: Z polohrubé mouky, vejce a špetky soli si uděláme těsto, které vyválíme na placku. Tu necháme zaschnout, poté nakrájíme na asi pět centimetrů široké pruhy, které vyskládáme na sebe a napříč nakrájíme na tenké nudličky, které uvaříme zvlášť v osolené vroucí vodě (stačí pět minut).

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hove-zi-vyvar-s-jatrovymi-knedlic-ky-nudlemi  [On-line 20.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.