Suroviny
- telecí kýta 500 g
- tuňák v plechovce 250 g
- mrkev 2 ks
- kapary 1 lžíce
- ančovičky 4 ks
- máslo 50 g
- majonéza 3 lžíce
- sůl
- pepř
- bageta k podávání
Telecí kýtu stáhneme provázkem do válečku a opečeme na másle v kastrole, kam dále přidáme tuňáka, kapary, ančovičky a mrkev, nakrájenou na větší kousky. Necháme restovat pět minut a pečeme v troubě asi hodinu na sto stupňů. Po uplynulé době maso vyndáme, necháme vychladnout, zbytek omáčky rozmixujeme a spojíme s majonézou. Telecí krájíme na plátky a podáváme se studenou omáčkou.
Zdroj: Vitello tonnato; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vitello-tonnato-0 [On-line 09.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář