reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Výpečky se zelím a domácím knedlíkem

Suroviny
Na výpečky:

  • sójové kostky 200 g
  • cibule 1 ks
  • česnek
  • drcený kmín
  • rostlinný olej
  • sůl
  • pepř
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • cibule
  • česnek
  • nové koření

Na zelí:

  • bílé zelí 1 sklenice
  • cibule 1 ks
  • bobkový list
  • celý pepř
  • nové koření
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • ocet
  • cukr
  • pohanková kaše na zahuštění

Na bramborový knedlík:

  • brambory 500 g
  • hrubá mouka dle potřeby
  • sůl
  • pepř

Sójové kostky uvaříme v kořenové zelenině(mrkev, celer, petržel, česnek, cibule), kterou osolíme. Až je zelenina měkká, tak scedíme sójové kostky a dáme je do zapékací mísy, kterou předem vytřeme olejem. Nakrájíme do ní kolečka cibule, česnek, osolíme a přidáme kmín. Pečeme 3,5 hodiny a mezitím podléváme zeleninovým vývarem, v němž jsme vařili sójové maso, občas zamícháme. Sója musí být řádně vypečená, ale ne na škvarek!

Zelí: Zelí propláchneme,podlijeme hrnkem vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Vedle na pánvi si osmažíme do zlatova cibulku. Až je zelí měkké, dochutíme (cukr, ocet), zahustíme pohankovou kaší a přidáme osmaženou cibuli.

Na knedlík si předem uvaříme celé neoloupané brambory a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubou mouku, osolíme a opepříme. Uhněteme a vytvarujeme dvě stejné šišky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou (asi 20 minut). Knedlík nakrájíme na plátky a podáváme k masu a zelí.

Zdroj: Výpečky se zelím a domácím knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vypecky-se-zelim-domacim-knedlikem  [On-line 29.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.