- kuřecí skelet 3 kusy
- mrkev 4 kusy
- petržel 3 kusy
- cibule 2 kusy
- nové koření 2 kuličky
- černý pepř 5 kuliček
Kuřecí skelety opláchneme, vložíme do studené vody a osolíme. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, cibuli, koření a necháme vařit. Uvařené skelety vyndáme a ve vroucím vývaru zavaříme játrové knedlíčky, které tvarujeme lžičkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-jako-od-babicky-s-jatrovymi-knedlicky [On-line 30.1.2012]
Knedlíčky- recept dodala Míša
- 4 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1 menší cibule
- sůl
- mletý pepř
- strouhanka
- pažitka nebo jiné zelené bylinky
- strouhanka
Osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme tři celá vejce a mícháme než se srazí.Necháme vychladnout.
Do smažených vajec zamícháme poslední syrové vejce,osolíme,opepříme,přidáme bylinky a strouhanku,aby vznikla hmota.
Vytvarujeme knedlíčky a uvaříme je v osolené vodě a vložíme do polévky, případně zavaříme rovnou do polévky.
Poslední tip, trik či komentář