Suroviny
Vývar:
- hovězí oháňka a ossobuco 800 g
- mrkev 2 ks
- kus celeru
- petržel 1 ks
- několik kluiček nového oření
- sůl
- pepř
- bobkový list
- petrželka
- polévkové koření
Domácí nudle:
- vejce 3 ks
- polohrubá mouka 300 g
- sůl 1 špetka
Hovězí oháňku si omyjeme, vložíme do hrnce, zalejeme vodou, očistíme kořenovou zeleninu a dáme vařit. Přidáme nové koření, bobkový list, petrželku, sůl a pepř. Vaříme dále dvě hodiny.
Podáváme s domácími nudlemi. Na nudle si uhněteme tuhé těsto, které vyválíme na tenký plát, posypeme moukou a svineme. Překrojíme napůl a krájíme tenké nudličky, které vaříme osm minut ve vroucí osolené vodě a scedíme. Podáváme vpolévce.
Zdroj: Vývar z hovězí oháňky, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-z-hovezi-ohanky-domaci-nudle [On-line 06.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář