Suroviny
- srnčí hřbet bez kosti nebo svíčková 1 kg
- parmská šunka 10 plátků
- olej 2 lžíce
- husí paštika 200 g
- francouzská hořčice 2 lžíce
- lístkové těsto 1 balíček
- lehce našlehané vejce 1
- sůl, pepř
Houbová nádivka (duxells):
- tmavé žampiony 400 g
- máslo 50 g
- malá cibule 1
- černý lanýž nadrobno posekaný (nemusí být) 1
- suché červené víno 2 lžíce
Omáčka:
- mouka 1 lžíce
- víno madeira půl hrnku
- brandy 3 lžíce
- hovězí vývar 1 hrnek
- Worcestershire omáčka 3 lžičky
Na másle opečeme najemno nakrájenou cibulku, nasekané houby, přidáme víno a směs rozsekáme.
Hřbet nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a opečeme. Na fólii rozprostřeme plátky šunky, na ně dáme houbovou směs a maso potřené hořčicí. Zatáhneme do válečku a necháme zachladit. Těsto potřeme vejcem, položíme maso a zabalíme.
Navrch potřeme vejcem a pečeme v horké troubě asi 20 minut.
Zdroj: Wellington; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/wellington [On-line 18.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář