reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Wellington

Suroviny

  • srnčí hřbet bez kosti nebo svíčková 1 kg
  • parmská šunka 10 plátků
  • olej 2 lžíce
  • husí paštika 200 g
  • francouzská hořčice 2 lžíce
  • lístkové těsto 1 balíček
  • lehce našlehané vejce 1
  • sůl, pepř

Houbová nádivka (duxells):

  • tmavé žampiony 400 g
  • máslo 50 g
  • malá cibule 1
  • černý lanýž nadrobno posekaný (nemusí být) 1
  • suché červené víno 2 lžíce

Omáčka:

  • mouka 1 lžíce
  • víno madeira půl hrnku
  • brandy 3 lžíce
  • hovězí vývar 1 hrnek
  • Worcestershire omáčka 3 lžičky

Na másle opečeme najemno nakrájenou cibulku, nasekané houby, přidáme víno a směs rozsekáme.
Hřbet nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a opečeme. Na fólii rozprostřeme plátky šunky, na ně dáme houbovou směs a maso potřené hořčicí. Zatáhneme do válečku a necháme zachladit. Těsto potřeme vejcem, položíme maso a zabalíme.
Navrch potřeme vejcem a pečeme v horké troubě asi 20 minut.

Zdroj: Wellington; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/wellington [On-line 18.03.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.