Potřebujeme:
- 400 g vepřové plece,
- 200 g vepřových jater,
- 100 g vepřových ledvinek,
- 100 g vepřového srdce,
- 3 cibule, 4 stroužky česneku,
- 2 lžíce sádla,
- 3 lžíce papriky,
- 1 dcl černého piva
- 2 plátky černého chleba,
- sůl, pepř, kmín, majoránku,
- vývar
Na bramborové noky:
- 6 brambor,
- 3 lžíce bramborové moučky,
- petrželku, sůl
Na sádle osmažíme cibuli, česnek, kmín a vepřové maso. Vnitřnosti omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky, přidáme do hrnce a společně restujeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, promícháme, zalijeme černým pivem, vývarem a dusíme doměkka. Zahustíme nastrouhaným černým chlebem, dochutíme majoránkou, česnekem a solí.
Do vařených nastrouhaných brambor přidáme bramborovou moučku, nasekanou petrželku, sůl a dobře promícháme. Utvoříme menší knedlíčky, které vaříme ve vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Zdroj: Zabijačkový guláš s bramborovým nokem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zabijackovy-gulas-s-bramborovym-nokem.html [On-line 24.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář