reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zabijačkový guláš s bramborovým nokem

Potřebujeme:

  • 400 g vepřové plece,
  • 200 g vepřových jater,
  • 100 g vepřových ledvinek,
  • 100 g vepřového srdce,
  • 3 cibule, 4 stroužky česneku,
  • 2 lžíce sádla,
  • 3 lžíce papriky,
  • 1 dcl černého piva
  • 2 plátky černého chleba,
  • sůl, pepř, kmín, majoránku,
  • vývar

Na bramborové noky:

  • 6 brambor,
  • 3 lžíce bramborové moučky,
  • petrželku, sůl

Na sádle osmažíme cibuli, česnek, kmín a vepřové maso. Vnitřnosti omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky, přidáme do hrnce a společně restujeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, promícháme, zalijeme černým pivem, vývarem a dusíme doměkka. Zahustíme nastrouhaným černým chlebem, dochutíme majoránkou, česnekem a solí.

Do vařených nastrouhaných brambor přidáme bramborovou moučku, nasekanou petrželku, sůl a dobře promícháme. Utvoříme menší knedlíčky, které vaříme ve vodě, dokud nevyplavou na povrch.

Zdroj: Zabijačkový guláš s bramborovým nokem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zabijackovy-gulas-s-bramborovym-nokem.html [On-line 24.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.