reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žampiony plněné hovězím ragú a sázeným vejcem

  • 0,7 kg mletého hovězího masa
    2 cibule salátové bílé
    4 stroužky česneku
    0,2 kg rajčatového protlaku
    0,3 l červeného vína
    2 ks bobkového listu
    čerstvý rozmarýn
    3 sušené chilli papričky
    7 žampionů portobello (zahradní velké)
    parmazán mletý – grand moravia
    2 citrony
    0,2 l bílého vína
    sůl, pepř
    0,2 l – oliv. olej – extra virgin
    čerstvá petrželka

Žampiony oloupeme, zbavíme nožiček a plodnice, dáme do pekáčku, osolíme a opepříme, pokapeme oliv. olejem a citron. šťávou a podlijeme bílým vínem.
Přikryjeme alobalem a dáme je podusit na 15 min. do trouby při teplotě 140 st.
V kastrolu na oliv. oleji orestujeme cibuli a česnek.
Poté přidáme maso, po orestování přidáme rajský protlak a po chvíli zalijeme červeným vínem. Z koření přidáme bobkový list, posekaný rozmarýn a chilli papričky. Vše společně podusíme 20 min. a na závěr dochutíme solí pepřem a vmícháme strouhaný parmazán.
Ragú necháme vychladnout, poté jím naplníme žampiony a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Poté pečeme v troubě při teplotě 180 st. 10 min.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/406-zampiony-plnene-hovezim-ragu-a-sazenym-vejcem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.