- 0,7 kg mletého hovězího masa
2 cibule salátové bílé
4 stroužky česneku
0,2 kg rajčatového protlaku
0,3 l červeného vína
2 ks bobkového listu
čerstvý rozmarýn
3 sušené chilli papričky
7 žampionů portobello (zahradní velké)
parmazán mletý – grand moravia
2 citrony
0,2 l bílého vína
sůl, pepř
0,2 l – oliv. olej – extra virgin
čerstvá petrželka
Žampiony oloupeme, zbavíme nožiček a plodnice, dáme do pekáčku, osolíme a opepříme, pokapeme oliv. olejem a citron. šťávou a podlijeme bílým vínem.
Přikryjeme alobalem a dáme je podusit na 15 min. do trouby při teplotě 140 st.
V kastrolu na oliv. oleji orestujeme cibuli a česnek.
Poté přidáme maso, po orestování přidáme rajský protlak a po chvíli zalijeme červeným vínem. Z koření přidáme bobkový list, posekaný rozmarýn a chilli papričky. Vše společně podusíme 20 min. a na závěr dochutíme solí pepřem a vmícháme strouhaný parmazán.
Ragú necháme vychladnout, poté jím naplníme žampiony a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Poté pečeme v troubě při teplotě 180 st. 10 min.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/406-zampiony-plnene-hovezim-ragu-a-sazenym-vejcem/
Poslední tip, trik či komentář