reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená rokfórová smetana s bramborami a vepřovou panenkou

na zapečenou rokfórovou smetanu s bramborami:

  • 350 ml smetany
    0,5 kg brambor
    100 g másla
    2 šalotky
    250 g žampionů
    2 stroužky česneku
    sůl
    bílý pepř
    100 g rokfóru

na panenku v bylinkách:

  • vepřová panenka
    pažitka
    tymián
    bazalka
    petržel
    česnek
    sůl
    pepř

Šalotku a žampiony orestujeme na másle, přidáme spolu s prolisovaným česnekem a polovinou smetany k syrovým bramborám nakrájeným na tenké plátky, osolíme, opepříme a v zapékací míse pečeme na 180 stupňů necelou hodinu, dokud brambory nezměknou. Na závěr posypeme nastrouhaným rokfórem, zalijeme zbytkem smetany a dáme zprudka zapéct do zlatova. Podáváme s panenkou, kterou si nejlépe den předem naložíme do nasekaných bylinek s trochou pepře, česneku a oleje, poté osolíme, ze všech stran opečeme a dáme asi na 20 minut do trouby na 80 stupňů dojít. Servírujeme společně podle vlastní fantazie.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/462-zapecena-rokforova-smetana-s-bramborami-a-veprovou-panenkou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.