reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené pomeranče

  • větší pomeranče 6 ks
  • pomerančový likér (grand marnier, curacao, cointreau) 70 cl
  • cukr moučka 40 g
  • vejce 2 ks
  • cukr krupice 25 g
  • nízkotučný krémový sýr nebo měkký tvaroh 40 g
  • ušlehaná smetana ke šlehání 100 g
  • hnědý cukr, měkčí

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Předehřejte troubu na vysoký žár a nastavte ji do pozice gril.

Jeden pomeranč překrojte podélně na půlku, nakrájejte ho na plátky a uložte stranou.

Zbylé pomeranče vyfiletujte (zbavte bílých šlupiček) a dejte do mísy. Ze zbylých odřezků pomerančů vymačkejte do mísy šťávu.

Do mísy přidejte trochu moučkového cukru a polovinu připraveného likéru. Nechte marinovat několik minut.

Oddělte žloutky od bílků. Rozšlehejte žloutky s krupicovým cukrem a zbytkem moučkového cukru, přidejte krémový sýr nebo tvaroh a ušlehanou šlehačku. Vše společně promíchejte.

Bílky vyšlehejte do sněhu a ten zvolna zapracujte do vzniklého krému. Na závěr vmíchejte do krému zbytek pomerančového likéru.

Pomerančové filety rozdělte na 4 ohnivzdorné talíře nebo do mističek, navrch každého dejte krém a jednotlivé porce pod grilem rychle zapečte.

Na závěr každou porci zlehka pocukrujte hnědým cukrem, ozdobte plátkem pomeranče a ihned podávejte.

Zdroj: Zapečené pomeranče; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/zapecene-pomerance [on-line 16.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.