- větší pomeranče 6 ks
- pomerančový likér (grand marnier, curacao, cointreau) 70 cl
- cukr moučka 40 g
- vejce 2 ks
- cukr krupice 25 g
- nízkotučný krémový sýr nebo měkký tvaroh 40 g
- ušlehaná smetana ke šlehání 100 g
- hnědý cukr, měkčí
Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem
Předehřejte troubu na vysoký žár a nastavte ji do pozice gril.
Jeden pomeranč překrojte podélně na půlku, nakrájejte ho na plátky a uložte stranou.
Zbylé pomeranče vyfiletujte (zbavte bílých šlupiček) a dejte do mísy. Ze zbylých odřezků pomerančů vymačkejte do mísy šťávu.
Do mísy přidejte trochu moučkového cukru a polovinu připraveného likéru. Nechte marinovat několik minut.
Oddělte žloutky od bílků. Rozšlehejte žloutky s krupicovým cukrem a zbytkem moučkového cukru, přidejte krémový sýr nebo tvaroh a ušlehanou šlehačku. Vše společně promíchejte.
Bílky vyšlehejte do sněhu a ten zvolna zapracujte do vzniklého krému. Na závěr vmíchejte do krému zbytek pomerančového likéru.
Pomerančové filety rozdělte na 4 ohnivzdorné talíře nebo do mističek, navrch každého dejte krém a jednotlivé porce pod grilem rychle zapečte.
Na závěr každou porci zlehka pocukrujte hnědým cukrem, ozdobte plátkem pomeranče a ihned podávejte.
Poslední tip, trik či komentář