Suroviny:
- 2 pórky
- 150 g plátků šunky
- 100 g krájeného ementálu
- 3 lžíce hladké mouky
- hrnek mléka
- hrnek smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 2 lžíce másla
- sůl, bílý pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- strouhanka na vysypání pekáčku
Pórek překrojíme na třetiny a 5 min povaříme v osolené vodě. Vyndáme. Z másla a mouky připravíme jíšku, dáme do pórkového vývaru, přidáme mléko, sůl, 2 žloutky, bílý pepř, smetanu a provaříme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme porce pórku zabalené do plátků šunky, posypeme muškátem, krájeným ementálem a zalijeme bešamelem. Pečeme v troubě na 200°C asi 20 min.
Zdroj: ZAPEČENÝ PÓREK; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář