Suroviny
- silná káva na namáční piškotů 800 g
- cukr krystal
- rum 4 cl
- smetana (30%) 2 kelímky
- zakysaná smetana 2 kelímky
- cukr moučka 4 lžíce
- cukrářské piškoty 3 balení
- jahody 500 g
- kakao na posypání
Uvaříme si silnou kávu, osladíme a vlijeme polovinu dávky rumu. Následně ušleháme hustou šlehačku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu, promícháme, osladíme moučkovým cukrem a přidáme zbytek rumu. Poté smícháme šlehačku se směsí ze zakysané smetany a důkladně promícháme. 2. Připravíme si dortovou formu. Vezmeme piškoty, které namáčíme ve vychladlé kávě s rumem a skládáme do dortové formy. Při naskládání celého patra přidáme směs ze šlehačky a zakysané smetany, důkladně rozetřeme.
Jahody si nakrájíme na tenké plátky a klademe na šlehačku, následně opakujeme a klademe namočené piškoty a smetanovou směs včetně jahod až k okraji formy. Nutno končit šlehačkou. Ozdobíme jahodami a zasypeme kakaem. Dáme do lednice vychladnout alespoň na osm hodin.
Zdroj: Zdeničky mls; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zdenicky-mls [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář