reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žebírka pečená v křenové omáčce s pivem a cibulí

Potřebujeme:

  • 1,5 kg vepřových žebírek,
  • 1 l černého piva,
  • 2 cm křenu,
  • 4 lžíce worcesteru,
  • 2 lžíce tabaska,
  • 1 lžíci rajského protlaku,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 cibuli,
  • 1 l vody,
  • 1 lžíci cukru,
  • sůl, pepř

Na zelný salát:

  • ½ hlávky zelí,
  • 2 cibule,
  • mrkev,
  • 3 lžíce octa,
  • 2 lžíce cukru,
  • sůl

Žebírka dáme vařit do vody s pivem na půl hodiny. Do rendlíku dáme olej, přidáme cibuli, česnek, křen, protlak, cukr, trochu vývaru z žebírek, worcester a tabasco. Uvařená žebra dáme na plech, potřeme omáčkou a dáme péct na 20 minut na 200 °C.

Zelí nakrájíme, osolíme a necháme hodinu měknout. Poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, ochutíme octem a cukrem.

Zdroj: Žebírka pečená v křenové omáčce s pivem a cibulí; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zebirka-pecena-v-krenove-omacce-s-pivem-a-cibuli.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.