Potřebujeme:
- 1,5 kg vepřových žebírek,
- 1 l černého piva,
- 2 cm křenu,
- 4 lžíce worcesteru,
- 2 lžíce tabaska,
- 1 lžíci rajského protlaku,
- 2 stroužky česneku,
- 1 cibuli,
- 1 l vody,
- 1 lžíci cukru,
- sůl, pepř
Na zelný salát:
- ½ hlávky zelí,
- 2 cibule,
- mrkev,
- 3 lžíce octa,
- 2 lžíce cukru,
- sůl
Žebírka dáme vařit do vody s pivem na půl hodiny. Do rendlíku dáme olej, přidáme cibuli, česnek, křen, protlak, cukr, trochu vývaru z žebírek, worcester a tabasco. Uvařená žebra dáme na plech, potřeme omáčkou a dáme péct na 20 minut na 200 °C.
Zelí nakrájíme, osolíme a necháme hodinu měknout. Poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, ochutíme octem a cukrem.
Zdroj: Žebírka pečená v křenové omáčce s pivem a cibulí; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zebirka-pecena-v-krenove-omacce-s-pivem-a-cibuli.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář