reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žebro s chlebem

Suroviny
Žebra na zelenině:

  • vepřová žebra 1 kg
  • kus celeru
  • fenykl 1 ks
  • červená cibule
  • šalotka 1 ks
  • několi stroužků česneku
  • černé pivo
  • sůl
  • pepř

Pečená žebra:

  • vepřová žebra 1 kg
  • černé pivo
  • feferonka
  • med 2 lžíce
  • hořčice 1 lžíce
  • balzamikový ocet 1 lžíce
  • sójová omáčka 1-2 lžíce
  • trošku kečupu
  • sůl
  • pepř

Chléb:

  • hladká mouka 600 g
  • žitná mouka 400 g
  • kvasný ocet 25 ml
  • čerstvé droždí 30 g
  • černé pivo 700 ml
  • špek 50 g
  • sůl
  • kmín

Nejprve si předpečeme fenykl a očistíme a naporcujeme zeleninu. Žebra osolíme a opepříme, obložíme pokrájenou zeleninou a cibulí, podlijeme černým pivem a dáme péct, přikryté pokličkou.

Naložíme maso do marinády z uvedených surovin. Jednotlivá žebra zabalíme do alobalu a upečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.

Do mísy nalijeme pivo pokojové teploty, přidáme ostatní suroviny, promícháme, pokud se těsto hodně lepí, přisypeme na střídačku žitnou a pšeničnou mouku. Na pomoučeném vále uhněteme těsto a dáme je na hodinu kynout na teplé místo. Špek nakrájíme na kostičky (finta od mistra pekaře). Po vyzrání těsto rozdělíme na dva díly, z obou vypracujeme bochánky, zapracujeme špek a necháme dále kynout, nejlépe v pomoučených ošatkách. Poté chleby vyklopíme opatrně na plech a pečeme ve vyhřáté troubě (250°C), po několika minutách teplotu stáhneme na 180°C a pečeme dalších 35-40 minut.

Zdroj: Žebro s chlebem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zebro-s-chlebem  [On-line 11.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.