Suroviny:
- 300 g zelených lusků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- jarní cibulka
- vývar
- sůl, pepř, cukrPříloha:
- 6 brambor
- máslo
- 2 cibule
- pepř, sůl
- ocet
Brambory opečeme. Do osolené vody s octem dáme spařit půlky cibule, přidáme máslo na zjemnění. Cibuli přecedíme do brambor a přidáme sekanou petržel.
Na olej dáme cibuli, česnek, jarní cibulku, rajský protlak, osolíme, ocukrujeme, zalijeme vývarem, vložíme 15 minut povařené zcezené lusky, provaříme.
Lusky v omáčce podáváme s cibulovými bramborami.
Zdroj: ZELENÉ LUSKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 23.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář