Ingredience
- hovězí přední maso 600 g
- malé hlávkové zelí 1 kus
- mrkev 1 kus
- pórek 1 kus
- tenké rýžové nudle 1 hrst
- sůl 1 špetka
- pažitka 1 dávka
Maso dáme vařit do dvou litrů vody. Ideálně táhneme pod bodem varu šest hodin. Než hovězí změkne, nakrájíme si zeleninu na tenké plátky, které se přidají do polévky teprve deset minut před dovařením. Nakonec vývar dochutíme solí, kořením a přidáme pažitku. Rýžové nudle si uvaříme podle návodu zvlášť a scedíme je. Dáme na dno talířů a přeléváme hotovou polévkou.
Zdroj: Zeleninová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninova-polevka-5 [On-line 11.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář