Suroviny
- větší cibule 1 ks
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 300 g
- brambory 300 g
- olej 2 lžíce
- hladká mouka 100 g
- vegeta dle chuti
- ocet 1 lžíce
- drcený kmín
- sůl
- pepř
Oloupanou cibuli, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, na němž osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu do zlatova, okořeníme drceným kmínem, zalejeme teplou vodou a vaříme do poloměkka. V polovině varu přidáme brambory, osolíme, opepříme, ochutíme trochou octa a asi 10 minut povaříme. Z oleje a hladké mouky vytvoříme zásmažku, kterou polévku zahustíme. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a vegetou. Podáváme horké.
Zdroj: Zeleninová polévka s bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninova-polevka-s-bramborem [On-line 20.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář