reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelňačka-kapustnica

6 porcí

Zelných polévek je nepočítaně. Košnářovu však předčí málokterá. Hojnost masa a uzenina dodá polévce sílu a hodnotný masový vývar. Jak na svět zelňačka přišla, se dozvíte právě od mistra Košnáře.

  • 200 g vepřové plece nebo krkovice
  • 200 g uzené plece nebo krkovice
  • 200 g klobásy
  • 150 g cibule
  • 100 g sádla
  • 500 g kysaného zelí
  • 20 g mleté sladké papriky
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Obě masa nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo.

Na sádle cibuli zpěníme, zarestujeme syrové maso, když je opečené a získá šedou barvu, přidáme uzené maso, opečeme, zasypeme paprikou, opět krátce osmahneme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kysané zelí, sůl, mletý pepř a vaříme asi 45 minut.

Ke konci varu přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, krátce povaříme a podáváme.

Zdroj: Zelňačka-kapustnica; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1048 [On-line 18.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.