Suroviny:
- mleté kančí maso
- hovězí ořez
- zelí
- vejce
- mletá červená paprika
- česnek
- bílý pepř, sůl
- máslo
- cibule
- zakysaná smetana
- 2 kapie
- hladká mouka
- sádlo
- klobása
- slanina
- kopr
- strouhanka
Hlávku zelí odvaříme ve slané vodě a rozebereme lupeny.
Na sádle orestujeme cibuli, kousky klobásy, česnek, sladkou papriku, kapii, kousek zelí na proužky. Slaninu dáme do pánve a zalijeme smetanou.
V míse smícháme kančí maso a hovězí ořez, přidáme vejce, sůl, pepř, mletou papriku, zbytek špeku, podle potřeby přisypeme strouhanku.
Plátky zelí lehce naklepeme, dáme směs masa, kousek klobásy a zabalíme. Zapékací mísu vytřeme škvarky, vložíme závitky, zalijeme uherskou omáčkou a dáme do trouby na 220°C na 15 min, stáhneme na 140°C a necháme dojít. Zdobíme zakysanou smetanou a opečenou klobáskou s cibulí.
Zdroj: ZELNÉ LISTY PLNĚNÉ KANČÍM DLE MARIE TEREZIE S UHERSKÝM ZELÍM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 26.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář