Suroviny
- malá vánočka
- střední jablko 3 ks
- cukr 2 lžíce
- skořicový cukr 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- mléko 1 hrnek
- skořice 1 lžička
- vejce 2 ks
- máslo
- smetana
Do mísy nakrájíme vánočku, na tenké měsíčky jablka, přidáme cukr, vanilkový cukr a skořicový cukr a skořici, zalijeme mlékem a do vymazané a vysypané formy dáme tuto směs, do hrnku dáme celou smetanu a dvě vejce, rozšleháme, polijeme tím směs. A navrch plátky másla a dáme zapéct.
Zdroj: Žemlovka s domácí šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zemlovka-s-domaci-slehackou [On-line 28.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář