Suroviny
- sůl
- středně velké brambory 5 ks
- pokrájená kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) 3 lžíce
- pórek 1 ks
- malá cibule 1 ks
- majoránka dle chuti
- česnek dle chuti
- kmín
- trhané krupky 2 lžíce
- sušené houby 1 hrst
- zázvor špetka
- celerová nebo petrželová nať
- máslo 1 lžíce
- hladká mouka na jíšku 1-2 lžíce
Na části másla podusíme nakrájenou cibuli a zeleninu, zalijeme do roviny vývarem nebo vodou, přidáme houby, omyté krupky a rozkrájené brambory a povaříme asi 10 minut. Zvlášť si uděláme světlou jíšku a po částech ji zalijeme vodou, rozmícháme, povaříme dalších 10 minut a smícháme s ostatním. Do polévky přidáme koření, osolíme ji a ještě posledních 10 minut povaříme.
Zdroj: Zimní bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zimni-bramboracka [On-line 23.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář