Suroviny
- mrkev 2 ks
- řapíkatý celer 1 ks
- cibule 1 ks
- fazole 1 konzerva
- cizrna 1/2 plechovky
- brambory 3 ks
- rajčata 1/2 konzervy
- kapusta 1/4 hlávky
- cuketa 1 ks
- růžičky brokolice (květáku)
- olivový olej
- parmazán nebo pecorino
- vývar
- sůl
- pepř
Orestujeme pokrájenou cibuli, mrkev a celer, přidáme nakrájené brambory a pak postupně ještě zbytek zeleniny podle její tvrdosti. Zalijeme vývarem nebo vodou a asi 20 minut necháme vařit. Tekutiny nemusí být moc, ale zelenina by měla být ponořená. Asi pět minut před koncem přidáme fazole a cizrnu z plechovky, rajčata. Necháme provařit a ke konci zhruba třetinu polévky rozmixujeme (možno rozmixovat i vše, nebo třeba vůbec). Polévku podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Zdroj: Zimní minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zimni-minestrone [On-line 09.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář