reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Živáňská s opékanými bramborami, dipem a tatarskou omáčkou

Suroviny

  • vepřové kotlety 5 ks
  • grilovací koření
  • sůl
  • pepř
  • worcestr
  • olej
  • cibule 4 ks
  • brambory 750 g

Tatarská omáčka

  • vejce 4 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • česnek 4 stroužky
  • plnotučná hořčice 1 lžíce
  • sterilované okurky 2-3 ks
  • čerstvá pažitka

Vepřové kotlety s kostí si naložíme do marinády z grilovacího koření, soli, pepře, worcesteru a oleje, maso necháme aspoň několik hodin marinovat.
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Plátek masa dáme do alobalu každý zvlášť, nato přidáme cibuli a brambory, zabalíme. Pečeme 30 minut na 200 stupňů, poté odkryjeme a necháme dopéct brambory.
K jídlu podáváme domácí tatarku. Do mixéru dáme celá vajíčka, zašleháme, po troškách přiléváme tolik oleje, aby majonéza dostatečně zhoustla. Majonézu dochutíme solí, pepřem, prolisujeme česnek, přidáme hořčici a najemno nastrouháme sterilované okurky. Nakonec můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.

Zdroj: Živáňská s opékanými bramborami, dipem a tatarskou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zivanska-s-opekanymi-bramborami-dipem-tatarskou-omackou  [On-line 23.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.