Suroviny
- 6 pomerančů
- 3 žloutky
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 smetana ke šlehání
Pomeranče omyjeme, z 5 pomerančů odřízneme vršky, vydlabeme dužinu a šťávu zachytíme. Vydlabané pomeranče vložíme do lednice. Dužinu odšťavníme, ze zbylého pomeranče nastrouháme kůru a také odšťavníme. Ve vodní lázni vymícháme ze žloutků s cukrem a pomerančovou šťávou hustý krém. Misku vyjmeme z vodní lázně a dáme do lednice, aby hmota rychle vychladla. Ze žloutkové hmoty ušleháme krém, do kterého vmícháme pomerančovou kůru a vyšlehanou smetanu. Vydlabané pomeranče naplníme pomerančovou zmrzlinou a dáme na 4 hodiny do mrazničky.
Zdroj: Zmrzlina v pomeranči; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zmrzlina-v-pomeranci [On-line 14.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář