Suroviny
- vanilková zmrzlina
- malinová poleva
- smetana ke šlehání 1 balení
- máta na ozdobu
Na pusinky.
- bílek 5 ks
- curk moučka 375 g
Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr. Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na plech s pečicím papírem pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo stačí udělat lžičkou hrudky, což nám v tomto receptu stačí. Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 – 150°C asi 15 minut, poté troubu ztlumíme asi na 50°C a ještě cca 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.
Hotové a vychladlé smícháme s nakrájenými jahodami, zmrzlinou a šlehačkou, nakonec ozdobíme mátou.
Zdroj: Zmrzlinový pohár Etonmess; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zmrzlinovy-pohar-etonmess [On-line 04.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář