reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ztracená vejce „Benedikt“ na toastu

Suroviny

  • žemle na hamburgery 2 kusy
  • šunka 4 plátky
  • ztracená vejce 2 kusy

Na holandskou omáčku:

  • máslo 100 g
  • bílé víno 100 ml
  • vinný ocet 50 ml
  • čerstvě mletý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • cukr 1 lžička
  • čerstvý žloutek 2 kusy
  • citrónová šťáva z čerstvého citrónu
  • sůl
  • čerstvý estragon

V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do těžšího kastrůlku, osolíme, opepříme, přidáme svar z vína, vývaru, koření, cukru, vinného octa a rozšleháme do pěny.
Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Pak sejmeme omáčku z lázně a do směsi přidáváme tekuté máslo a stále nepřestáváme šlehat!!
Dochutíme jí citrónovou šťávou a případně čerstvým estragonem.
Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril.
Na opečené housky se šunkou dáme zastřené vejce a přelijeme holandskou omáčkou.

Zdroj:  Ztracená vejce „Benedikt“ na toastu; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/ztracena-vejce-benedikt-na-toastu [On-line 02.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.