Suroviny
- žemle na hamburgery 2 kusy
- šunka 4 plátky
- ztracená vejce 2 kusy
Na holandskou omáčku:
- máslo 100 g
- bílé víno 100 ml
- vinný ocet 50 ml
- čerstvě mletý pepř
- nové koření
- bobkový list
- cukr 1 lžička
- čerstvý žloutek 2 kusy
- citrónová šťáva z čerstvého citrónu
- sůl
- čerstvý estragon
V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do těžšího kastrůlku, osolíme, opepříme, přidáme svar z vína, vývaru, koření, cukru, vinného octa a rozšleháme do pěny.
Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Pak sejmeme omáčku z lázně a do směsi přidáváme tekuté máslo a stále nepřestáváme šlehat!!
Dochutíme jí citrónovou šťávou a případně čerstvým estragonem.
Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril.
Na opečené housky se šunkou dáme zastřené vejce a přelijeme holandskou omáčkou.
Zdroj: Ztracená vejce „Benedikt“ na toastu; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/ztracena-vejce-benedikt-na-toastu [On-line 02.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář