reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zuppa di farro – Polévka z ječmene

4 porce

  • 220 g fazolí
  • 380 g ječmene
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka šalvěje
  • 2 lžičky rajčatového koncentrátu
  • hrst petrželové natě
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Fazole namočíme přes noc do vody a uvaříme do „al dente“. Ječmen propereme pod vodou. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na jemno a orestujeme v kastrolu na olivovém oleji s pár lístky šalvěje a zmáčknutými stroužky česneku. Ty pak odstraníme a do základu přidáme propraný ječmen, rajčatový koncentrát a necháme restovat. Podle potřeby podlíváme vývarem z fazolí.
Větší část fazolí rozmixujeme, vlijeme do kastrolu a promícháme. Nakonec přidáme fazole v celku a necháme vyvařit zbylou vodu do hustší konzistence. Podáváme ozdobené petrželkou, lístkem šalvěje a pokapeme olivovým olejem.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.makro.cz/index.php?page_id=695&u=342 28.2.2010

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.