- 2 kg zvěřiny
- 3 dl červeného vína
- 3 cibule
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1 celer
- sušené švestky
- jeřabiny
- brusinky
- švestková povidla
- perník na strouhání
- hladká mouka
- vývar
- sůl
- cukr
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- tymián
- 200 g slaniny
- citronová šťáva
Maso očistíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Osmahneme z obou stran a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Podlijeme červeným vínem a pečeme. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme. Zaprášíme hladkou moukou, zředíme trochou vína a povaříme. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou, brusinkami, jeřabinami, švestkovými povidly a strouhaným perníkem a vše mírně povaříme.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinove-platky-na-cervenem-vine [On-line 16.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář