- 750 g masa z kosti ze zvěřiny
- 500 g telecích nožiček
- 1 malá mrkev
- 1 kořen petržele
- 100 g celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 bobkový list
- 1 bobule jalovce
- lžička celého pepře
- větvička tymiánu
- sůl, pepř
- 125 ml šlehačky
- kari podle chuti
Maso omyjeme, oloupanou cibuli a očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme. Olej zahřejeme na vysokou teplotu, vložíme zeleninu a cibuli, osmahneme dohněda a vyjmeme. Vložíme maso a kosti a opražíme dohněda. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě a průběžně odebíráme z hrnce pěnu. Do vývaru přidáme zeleninu, česnek, bobkový list, bobuli jalovce, celý pepř a tymián. Vaříme pod poklicí a přibližně po hodině vyjmeme kousek masa na polévkovou vložku. Vychladlé ho nakrájíme na malé kostičky. Vývar osolíme a opepříme, přecedíme, přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme. Servírujeme s polotuhou šlehačkou, podle chuti poprášíme kari kořením.
VÝVAR PODÁVEJTE S PIKANTNÍM PEČIVEM Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA NEBO OSMAŽENÝMI KOSTIČKAMI CHLEBA.
Poslední tip, trik či komentář