reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemný račí krém

  • 250 g raků
    100 g másla
    50 g mrkve
    30 g celeru
    50 g cibule
    50 g pórku
    50 g rajčat
    30 g rajského protlaku
    300 ml rybího vývaru
    500 ml smetany
    300 ml bílého vína
    1 lžička cukru
    50 ml koňaku
    chilli
    sůl
    pepř

Na rozehřátém másle opečeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a až změkne, postupně přidáváme a vždy krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, rajčata a rajčatový protlak. Ochutíme cukrem, pepřem a solí, zalijeme rybím vývarem, smetanou, bílým vínem a trochou koňaku a přilijeme k rozsekaným rakům, které jsme opekli na másle. Vaříme asi 2 hodiny a je-li třeba, průběžně doléváme vodu. Potom polévku rozmixujeme, přecedíme, převaříme a na závěr ještě dochutíme koňakem, solí, pepřem nebo i chilli a podle potřeby případně zahustíme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/125-jemny-raci-krem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.