- 800 g kachních žaludků
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 cibule
100 g másla
60 g hladké mouky
200 ml šlehačky
nové koření
celý černý pepř
bobkový list
muškátový květ
mletý bílý pepř
sůl
Kachní žaludky očistíme a vložíme do vroucí vody. Pěnu, která se objeví na hladině, sebereme, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vaříme asi hodinu a půl, dokud žaludky nezměknou. A pozor, půl hodiny před koncem přidáme ještě kořenovou zeleninu a cibuli! Mezitím si připravíme jíšku: na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Do zchladlé jíšky slijeme vývar z žaludků a necháme provařit. Dochutíme solí, bílým pepřem a muškátem, přidáme nakrájené žaludky a ještě jednou krátce provaříme. Těsně před podáváním zlehka vmícháme našlehanou smetanu a na talíři ozdobíme kousky kořenové zeleniny z vývaru a svými oblíbenými bylinkami.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/207-zadelavane-kachni-zaludky/
Poslední tip, trik či komentář