reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zadělávané kachní žaludky

  • 800 g kachních žaludků
    300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
    2 cibule
    100 g másla
    60 g hladké mouky
    200 ml šlehačky
    nové koření
    celý černý pepř
    bobkový list
    muškátový květ
    mletý bílý pepř
    sůl

Kachní žaludky očistíme a vložíme do vroucí vody. Pěnu, která se objeví na hladině, sebereme, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vaříme asi hodinu a půl, dokud žaludky nezměknou. A pozor, půl hodiny před koncem přidáme ještě kořenovou zeleninu a cibuli! Mezitím si připravíme jíšku: na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Do zchladlé jíšky slijeme vývar z žaludků a necháme provařit. Dochutíme solí, bílým pepřem a muškátem, přidáme nakrájené žaludky a ještě jednou krátce provaříme. Těsně před podáváním zlehka vmícháme našlehanou smetanu a na talíři ozdobíme kousky kořenové zeleniny z vývaru a svými oblíbenými bylinkami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/207-zadelavane-kachni-zaludky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.