Ingredience
na domácí nudle:
- hladká mouka 900 g
- vejce 8 kusů
na maso:
- vepřové panenky 700 g
- koření na ratatouille 1 kus
- oregano, vegeta 2 špetky
- parmská šunka 100 g
- sušená rajčata 50 g
Hlavní chod
Domácí italské těstoviny s vepřovou panenkou a dvěma druhy pest
Postup:
1. Vepřovou panenku nakrájíme na jemné plátky, okořeníme a pokládáme jednotlivě na rozehřátou pánev bez oleje. Po orestování odsuneme plátky vepřové panenky na okraj pánve a na volné polovině orestujeme parmskou šunku. Poté ji smícháme s plátky vepřové panenky a přidáme pokrájená sušená rajčata. Pro lepší chuť a nevysušení masa můžeme zakápnout olejem ze sušených rajčat.
2. Na domácí italské těstoviny si v hromádce hladké mouky vytvoříme důlek a dáme do něj vajíčka. Poté vajíčka rozšleháme vidličkou a začneme těsto vypracovávat. Podle potřeby přidáme vodu. Těsto by mělo být hutnější, lesklé a konzistencí připomínat těsto na vánoční cukroví. Po vypracování těsta ho potřeme vodou, obalíme folií a dáme na půl hodiny do lednice.
3. Po odležení těsta použijeme speciální strojek pro výrobu domácích těstovin. Po vyrobení necháme těstoviny zaschnout a poté vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
4. Pesta vytvoříme dle originálního receptu. Veškeré ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem, piniové oříšky můžeme nahradit buráky nebo mandlemi.
Zdroj: Domácí italské těstoviny s vepřovou panenkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-italske-testoviny-s-veprovou-panenkou [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář