reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí italské těstoviny s vepřovou panenkou

Ingredience
na domácí nudle:

  • hladká mouka 900 g
  • vejce 8 kusů

na maso:

  • vepřové panenky 700 g
  • koření na ratatouille 1 kus
  • oregano, vegeta 2 špetky
  • parmská šunka 100 g
  • sušená rajčata 50 g

Hlavní chod
Domácí italské těstoviny s vepřovou panenkou a dvěma druhy pest

Postup:
1. Vepřovou panenku nakrájíme na jemné plátky, okořeníme a pokládáme jednotlivě na rozehřátou pánev bez oleje. Po orestování odsuneme plátky vepřové panenky na okraj pánve a na volné polovině orestujeme parmskou šunku. Poté ji smícháme s plátky vepřové panenky a přidáme pokrájená sušená rajčata. Pro lepší chuť a nevysušení masa můžeme zakápnout olejem ze sušených rajčat.
2. Na domácí italské těstoviny si v hromádce hladké mouky vytvoříme důlek a dáme do něj vajíčka. Poté vajíčka rozšleháme vidličkou a začneme těsto vypracovávat. Podle potřeby přidáme vodu. Těsto by mělo být hutnější, lesklé a konzistencí připomínat těsto na vánoční cukroví. Po vypracování těsta ho potřeme vodou, obalíme folií a dáme na půl hodiny do lednice.
3. Po odležení těsta použijeme speciální strojek pro výrobu domácích těstovin. Po vyrobení necháme těstoviny zaschnout a poté vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
4. Pesta vytvoříme dle originálního receptu. Veškeré ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem, piniové oříšky můžeme nahradit buráky nebo mandlemi.

Zdroj: Domácí italské těstoviny s vepřovou panenkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-italske-testoviny-s-veprovou-panenkou [On-line 11.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.