reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika s brusinkami

Ingredience

  • drůbeží játra (kachní+kuřecí) 500 g
  • máslo (studené, nakrájené na kostky) 200 g
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • brandy 40 ml
  • cibule (nakrájená) 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka
  • brusinkový kompot 1 dávka

domácí chléb:

  • 2 hrnky hladké mouky 1 dávka
  • hrnek špaldové mouky 1 kus
  • hrnek žitné mouky 1 kus
  • sušené droždí 1 lžička
  • drcený kmín 1 lžička
  • ocet 1 lžička
  • sůl 2 lžičky

1. Na lžíci másla osmažíme cibuli a pokrájený česnek, přidáme očištěná játra, která zprudka osmahneme, přilijeme brandy a chvíli povaříme, až se vypaří alkohol. Zchladlou játrovou směs, máslo, šlehačku, sůl a pepř rozmixujeme do hladka a přendáme do formiček, kde necháme pěkně vychladnout a ztuhnout.

2. Všechny sypké suroviny na chléb smícháme dohromady, přilijeme dvě deci vody s octem, zamícháme, lehce pomoučíme a necháme přes noc kynout. Druhý den těsto promícháme a necháme další čtvrthodinu kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a necháme nahřát i hrnec s pečícím papírem a pokličkou. Potom do hrnce nalijeme těsto, potřeme vodou, posypeme hrubozrnnou solí a slunečnicovými semínky. Dáme do trouby a pečeme 35 minut s pokličkou a patnáct minut bez pokličky na barvu.

Zdroj: Paštika s brusinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-s-brusinkami [On-line 14.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.