reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kačka na jablkách, variace zelí, bramborový knedlík

Suroviny

  • polohrubá mouka
  • sůl
  • kysané zelí 500 g
  • kmín
  • červené zelí 1 hlávka
  • celá kačena nebo stehna
  • sádlo
  • cibule 2 ks
  • uzená slanina
  • červené víno 4 dl
  • jablka 2 ks
  • cukr
  • pepř

Na knedlíky:

  • hrubá mouka 200 g
  • vejce 1 ks
  • sůl
  • vařené brambory 500 g

Kačku omyjeme, vložíme do pekáče, posolíme, nasypeme kmín, přidáme na půlky rozkrojená jablka a dáme péct do trouby na 200 °C asi na 2 hodiny.

Zelí červené: na sádle osmahneme cibulku, přidáme nakrouhané zelí a hned zalijeme 1 dl červeného vína, které postupně během vaření přilíváme. Osolíme, opepříme, necháme dusit doměkka. Ke konci dušení přidáme cukr dle chuti a poprášíme polohrubou moukou.

Zelí kyselé: na sádle osmahneme cibulku a slaninu, poprášíme moukou a zalijeme vodou. Necháme chvilinku probublat, přidáme kysané zelí a 20 minut povaříme.

Bramborový knedlík: oloupané brambory uvaříme a nastrouháme najemno. Všechny ingredience v misce smícháme a propracujeme. Utvoříme knedlíky. Vaříme je v osolené vodě asi 15–20 minut.

Zdroj: Pečená kačka na jablkách, variace zelí, bramborový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kacka-na-jablkach-variace-zeli-bramborovy-knedlik  [On-line 26.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.