reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dršťky po srbsku

Potřebujeme:

  • 750 g předvařených hovězích drštěk
  • 1 cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • rajčatový protlak
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • ½ citronu
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 lžičku mleté sladké papriky
  • ½ lžičky mleté pálivé papriky
  • špetku tymiánu
  • mletý černý pepř
  • sůl

Nakrájíme slaninu na kostičky, v kastrolu ji necháme škvařit, přidáme nakrájenou cibulku, plátky česneku a petrželku. Vše společně orestujeme a přidáme předvařené dršťky, ještě chvíli nasucho restujeme, přidáme protlak, promícháme, zalijeme částí vývaru a podusíme. Okořeníme, osolíme, dolijeme vývar a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme citronem, vylovíme bobkový list a podáváme s bílým chlebem nebo s pečivem. Konzistence má být o trochu hustší, než je česká dršťková polévka.

Zdroj: Dršťky po srbsku; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/drstky-po-srbsku.html [On-line 12.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.