Potřebujeme:
- 750 g předvařených hovězích drštěk
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- rajčatový protlak
- 2 lžíce sekané petrželky
- ½ citronu
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 bobkový list
- 1 lžičku mleté sladké papriky
- ½ lžičky mleté pálivé papriky
- špetku tymiánu
- mletý černý pepř
- sůl
Nakrájíme slaninu na kostičky, v kastrolu ji necháme škvařit, přidáme nakrájenou cibulku, plátky česneku a petrželku. Vše společně orestujeme a přidáme předvařené dršťky, ještě chvíli nasucho restujeme, přidáme protlak, promícháme, zalijeme částí vývaru a podusíme. Okořeníme, osolíme, dolijeme vývar a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme citronem, vylovíme bobkový list a podáváme s bílým chlebem nebo s pečivem. Konzistence má být o trochu hustší, než je česká dršťková polévka.
Zdroj: Dršťky po srbsku; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/drstky-po-srbsku.html [On-line 12.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář