Suroviny
- hovězí svíčková 1 kg
- brambory vaření ve šlupce 750 g
- anglická slanina 150 g
- cibule 2 ks
- parmská šunka 150 g
- pepř
- sůl
- sójová omáčka
- chilli
Krušnohorské šťouchané brambory:
- brambory 1 kg
- anglická slanina 150 g
- cibule 2 ks
- olej 1 lžíce
- sůl
Hovězí maso nakrájíme na dvěstěgramové steaky, poklepeme dlaní, maso potřeme sójovou omáčkou a opepříme. Necháme asi tak hodinuodležet.
Mezitím si nakrájíme na kousíčky anglickou slaninu a cibuli, kterou orestujeme spolu s anglickou slaninou do zlatova. Přidáme předem oloupané brambory uvařené doměkka a rozšťoucháme do směsi. Moc nesolíme, protože omáčky budou dost slané.
Steaky opečeme podle přání hostů buď do krvava asi dvě minuty po každé straně, nebo jako medium asi pět minut po každé straně, nebo maso úplně propečeme 8 až 10 minut z obou stran.
Na přelivy použijeme hovězí vývar společně s výpekem a přidáme buď šunku, chilli nebo pepř.
Zdroj: Hovězí steak se třemi přelivy, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-se-tremi-prelivy-stouchany-brambor [On-line 16.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář